Ren mat

Det pratas mycket om ren mat idag. Allt fler har börjat ifrågasätta det utbredda användandet av konserveringsmedel och kemiska tillsatser. Ren mat är mer i ropet än någonsin.

Ett exempel som fått mycket uppmärksamhet de senaste åren är citronsyra, en mycket vanlig tillsats som i dagsläget sällan har någonting med frukten citron att göra. En vanlig metod att framställa citronsyra är att använda en sockerhaltig lösning där man tillsätter svampar av svartmögel. Många personer som till exempel drabbats av allergier, har upplevt att de blivit mycket bättre när de börjat utesluta citronsyra ur kosten. Det finns ingen forskning på området, men för oss spelar det ingen roll. Det är inte så vi arbetar.

I våra produkter hittar du aldrig någon citronsyra. Däremot använder vi ren citronjuice i flera av våra produkter. Ren, pressad citron, utan några konstigheter. Ren mat, helt enkelt.

Vår ambition är att göra mat på samma sätt som du gör hemma i ditt kök. Eller som man gör i köket på en bra restaurang. Rena råvaror av bästa kvalitet. Vi tar inga genvägar.

Varför kan vi göra detta, när man i andra industriföretag anser att man måste använda sig av olika tillsatser och konserveringsmedel? Svaret är en kombination av olika saker. De rena råvarorna som vi talade om nyss, är en förklaring.

Men ren mat handlar om många andra saker. En sak som är otroligt viktig är hygien. Vi är otroligt petiga med det i vår fabrik. Så petiga att vi har specialbyggt vissa delar för att det ska bli lättare att hålla rent. Ett exempel är trappan till vår nya fina koklinje, som är Skandiaviens modernaste. Den har vi byggt i moduler, så att alla steg och plattformar kan tas loss och köras i diskmaskin. Det var dyrare än att köpa en vanlig trappa, men om man menar allvar med att producera ren mat, så måste man vara noggrann med detaljerna.

Vi är övertygade om att vår filosofi i slutändan ger en bättre produkt. Ren mat smakar bättre, och det är ju det som är viktigast. Eller hur?