PG & hans vänner är ett varumärke byggt av matentreprenören Per-Gunnar Hansson

Redan år 2000 började han utmana de stora drakarna i livsmedelsbranschen med passion, energi och en kompromisslös inställning till kvalitet och ursprung.

Nu har PG tillsammans med sina vänner byggt upp ett sortiment av moderna färska och kylda livsmedel, av svenska råvaror så långt det är möjligt, och helt utan konserveringsmedel och kemiska tillsatser.

PG & hans vänner är inget vanligt varumärke. Så säger visserligen alla, men i det här fallet så finns det två saker som faktiskt gör varumärket unikt. Två saker som ingen annan har.

Dels har vi PG själv, en naturkraft full av energi och engagemang som glöder på riktigt för modern och bekväm mat utan tillsatser. Och så har vi vännerna. Dem ska vi presentera nu.

Receptvännerna

Anders Vendel

Anders Vendel är kock och matkreatör som drivit flera framgångsrika krogar runt om i Skåne. En av de mer kända är klassiska Sture i Malmö. Anders Vendel har en diger meritlista som bland annat innefattar Gastronomiska Akademins guldmedalj.

Våra produkter Texas BBQ och Asiatisk alg- och bönsallad har komponerats av Anders Vendel.

Cecilia Vikbladh

Cecilia Vikbladh är matkreatör och en verklig pionjär inom grön matlagning. Hon lanserade termen Veggivore på den svenska marknaden: en person som inte nödvändigtvis har något emot att äta kött, men som den vegetariska kosten som främsta passion. Cecilia har skrivit flera böcker på temat och i vårt sortiment har hon skapat receptet till Asiatisk bön- och äppelslaw, en fruktig bönsallad med asiatisk touch.

Christian di Luca

Familjen di Luca har gjort enorma insatser för att lära det svenska folket mer om god mat i allmänhet, och om det italienska köket i synnerhet. Christian di Luca har ärvt kärleken av sin far Fernando, och driver nu familjeföretaget Gruppo di Luca tillsammans med sina syskon.

Christian di Luca har komponerat recepten till våra produkter Toscansk Bönsallad och Basilkapesto.

Deepak Kent

Deepak Kent är krögare och en av ägarna till krogen Tre Indier, som i många år varit en av göteborgarnas absoluta favoriter när det gäller indisk mat. När PG ville ha hjälp med att ta fram en egen variant av den indiska yoghurtsåsen Raita, så var det till Deepak Kent han vände sig för att fram det perfekta receptet.

Uluc Telmen

Tillsammans med sin bror Umur, driver Uluc Telmen den välkända krogen Halv grek plus turk i Stockholm. Här serverades den populära medelhavsmaten meze långt innan den blev trendigt, och det är från den här krogens kök vi har hämtat recepten till våra produkter Baba ganoush, Hummus med chili och Hummus med citron.

David Wadlund

David Wadlund är köksmästare på den välkända krogen Halv grek plus turk i Stockholm. Här serverades den populära medelhavsmaten meze långt innan den blev trendigt, och det är från den här krogens kök vi har hämtat recepten till våra produkter Baba ganoush, Hummus med chili och Hummus med citron.

Rodrigo Dononso Rodriguez

Rodrigo Dononso Rodriguez startade Malmös första mexikanska street food-restaurang, och driver idag webbshopen Mexgrocer som säljer mexikanska delikatesser på nätet. Rodrigo har komponerat receptet till vår mexikanska tomatsallad Pico de gallo.

Underleverantörer

Sterlinge Gård

Hos Gustav Gibrand på Steglinge Gård i nordvästra Skåne hämtar vi grönsaker och rotfrukter till våra produkter.

Everfresh

Everfresh i Helsingborg är en av våra närmsta partners. De förser oss med grönsaker, frukt och rotfrukter, men ombesörjer också leveranserna till våra kunder.

Frebaco

Kvarnföretaget Frebaco i Västergötland är vår leverantör av gryner, matvete och en rad andra råvaror.

Di Luca & di Luca

Från di Luca & di Luca köper vi en rad råvaror och ingredienser, till exempel olivolja och parmesanost.

Gunnarshögs Gård

På Österlen hittar du Gunnarshögs Gård, som leverera en rapsolja du inte kan finna någon annanstans. Eller jo – du kan hitta den i en del av våra produkter.

Risenta

Risenta i Stockholm är en annan av våra leverantörer av råvaror och ingredienser.

Svenska Retursystem

Svenska Retursystem är vår leverantör av returbackar, som används för att leverera våra produkter till våra kunder.

Jigraf

Jigraf i Landskrona trycker etiketterna till våra salladsförpackningar, och de finns i Landskrona – precis som vi.

KLS Ugglarp

Från köttföretaget KLS Ugglarps hämtar vi en rad olika råvaror och ingredienser.

Sevan

Sevan i Upplands Väsby är en annan av våra råvaruleverantörer.

Brämhults

Brämhults är kända bland svenskarna som leverantör av färskpressad juice. För oss är de leverantör av råvaror och ingredienser, som till exempel citronjuice.

East Asian Foods

East Asian Foods i Bjuv är specialister på asiatiska livsmedel, och de förser oss med en del av våra råvaror och ingredienser.

Foodimpex

Foodimpex i Helsingborg förser oss bland annat med bönor till våra bönsallader.

Delyn Packaging

Vi fick ta oss ända till Wales för att hitta rätt leverantör av förpackning till våra bönsallader. Där hittade vi Delyn Packaging, som tagit fram en helt egen lösning, bara för oss.

Truth

Vår reklambyrå Truth i Göteborg har funnits med oss i flera år, och har bland annat skapat vårt varumärke, vår logotype, våra förpackningar, den här webbplatsen – och mycket mer.

RPC Superfos

RPC Superfos är en annan av våra förpackningsleverantörer, som bland annat levererar bägarna till våra såser.

St: Jakobs Stenugnsbageri

I Lund finns S:t Jacobs Stenungsbageri, som drivs av Mattias Mårtensson, nära vän till PG. Därifrån köper vi bland annat Martins fantastiska surdegsbröd.

Bemis

Bemis är vår leverantör av förpackningsfilm.

Maskinleverantörer

Multivac
Amco
Trepko
Rühle
Seydelmann
Lieder Robot Foodtech
Spitze
Scanvaegt
FTNON
Nimo KG
Justech
Spako
Kronen
Francks kylindustri
Görans El
Lundströms rör
Apple
Kontorslevarantören
Yara Praxair
Procurator
KI Panel
Door system Sweden
Tylösands industri golv
Furhoff
Landskrona Energi
Aircenter