Nyheter

Nästa nyhet: drickbar buljong

Höstens stora lansering från PG och hans vänner blir en revolutionerande ny produkt på den svenska marknaden: drickbar buljong, helt utan konserveringsmedel och kemiska tillsatser, som kommer att säljas ihop med ett urval av färska skurna grönsaker som låter dig kombinera ihop en måltid som du själv gillar.

Vi är supertaggade inför den här lanseringen! Detta är en produkt som kommer att bli helt unik på den svenska marknaden: ett matigt mellanmål eller enkel lunch som smakar gott och innehåller massor av näring och protein.

 

En titt i fabriken

Vi letade länge efter rätt ställe att starta vår nya fabrik. Att bygga något helt nytt från grunden kostar enorma pengar, och därför var det mycket tillfredställande när vi hittade den nedlagda charkfabriken i Landskrona. Här har det tillverkats livsmedel förr, bland annat Gottfrids Leverpastej, ett varumärke som många skåningar känner till. I maj 2015 flyttades leverpastejtillverkningen till Danmark, och då blev lokalen tom.

Ungefär ett år senare kunde vi flytta in, och sedan dess har vi jobbat hårt med att anpassa fabriken till våra behov. När man arbetar på det sätt som vi gör, helt utan kemiska tillsatser och konserveringsmedel, är hygienen superviktigt. Super-duper-megaviktig, till och med. I många avseenden ligger hygienen på samma nivå som i en läkemedelsfabrik.

Jobbet är inte klart, men vi tycker ändå att det är dags att visa upp lite av det vi gjort. Om du klickar på bilderna, får du se en större version!

Nu storsatsar vi på kokning av pasta och cerealier

Arbetet med att utveckla Villman & Co fortsätter, och nu har vi tagit beslut om en stor satsning på kokning av pasta och cerealier, som till exempel spaghetti, matvete, bulgur, matkorn, mathavre, quinoa och – inte minst – ris i olika former, vilket är unikt. Anläggningen kommer att bli Skandinaviens modernaste och kan även användas för kokning av potatis, rödbetor och andra råvaror.

Läs mer om vår satsning i det här informationsbrevet!

Tack för ett fantastiskt Gastronord!

Det har hunnit gå någon vecka eller så. Intrycken är bearbetade, men vi känner oss fortfarande fulla av tacksamhet och ödmjukhet efter en fantastiskt rolig och inspirerande vecka på Gastronord. Det finns många vi vill tacka, men först och främst gäller det våra kära vänner på Everfresh som gjorde det hela möjligt överhuvudtaget.

Sedan vill vi förstås tacka alla underbara människor som besökte oss i montern. Ingen nämnd, ingen glömd!

För PG & hans vänner blev Gastronord en stor och omtumlande framgång. Vi har gjort många spännande affärer, och nu är arbetet i full gång med igångsättningen av vår fabrik. Vi återkommer inom kort med mer information om detta. Men innan vi slutar för denna gången, bjussar vi på några bilder från Gastronord. (Klicka om du vill se en större version av bilden).

Fastfood & Cafémässan i Göteborg

Nu börjar vi summera några fantastiska dagar på Fastfood- & Cafémässan i Göteborg, där vi har ställt ut tillsammans med våra vänner på Everfresh.

Gensvaret på våra produkter har varit enormt, och vi är precis lika säkra som tidigare på att våra produkter ligger helt rätt i tiden. Under hösten lanserar vi ett helt nytt sortiment av måltidssallader med bönor och cerealier som bas samt såser. Produkterna kommer att säljas i både dagligvaruhandel och foodservice. Vi lanserar även ett sortiment av fonder för foodservice. Alla produkter levereras färska och kylda och är tillverkade helt utan konserveringsmedel och kemiska tillsatser. Råvarorna är svenska i sås tor utsträckning som det bara går.

Besökarna på mässan har varit översvallande positiva, och vi jobbar nu stenhårt med att förbereda vår lansering. Du måste härd ut lite till, men under hösten hoppas vi nå ut i en butik nära dig.

(Inom kort kommer vi att ladda upp lite fler bilder här på sidan. Kom gärna tillbaka och kolla snart.)