Det började på landet…

Maten - glädjens paus i det dagliga arbetet

En stor del av mitt matintresse präglades under uppväxten på en bondgård på den bördiga skånska slätten under 60-talet. Maten var glädjens paus i det dagliga arbetet, och när det vankades fest växte klättrade glädje och förväntan upp ännu en nivå.

Min mamma Majken är min stora inspirationskälla. Jag har henne att tacka för allt som jag gör idag. Mitt käraste minne är när jag vid 3-4 års ålder blir upplyft av min mamma på den gula pallen i köket, just intill vasken där den långbakade griskinden och grisläggen skall plockas upp och ”tossas” till julens sylta. Vi står där tillsammans och delar detta underbart möra kött i trådlik form. Vi blandar det med nymalen kryddpeppar, färskar örter, insvept i den kokta svålen i silduken.
 Vi smakar av och har en ömsesidig dialog om julens smaker på årets sylta. Minnesbilden är stark: nu knyter vi ihop syltan i silduken och placerar den i skafferiets innersta del. Med pappa Gunnars hjälp läggs kvarnstenen på plats, ovanpå den nygjorda syltan, så att den i stilla sinnen, pressas till morgondagens stora begivenhet…

Blev den bra?

Den blev alltid fantastisk. Är det något som jag har lovat min kära mamma, så är det att föra konsten och receptet vidare in i min produktion på fabriken. Min mamma och har vidareutvecklat receptet med kyckling och vi är totalt överens om att syltan som vi gör nu, är än mer fantastisk än vad den var när jag var 3-4 år.

Utveckling

Från gården in i framtiden

Det är precis så det fungerar. Smakerna och kombinationerna är i ständig utveckling, men grunderna finns alltid kvar. Och grunderna kan jag tacka min mamma för.

Efter 25 år inom hotell- och restaurangbranschen, varav 7 år inom kryssningsbranschen över världens hav och 136 länders olika kulturer, startade tankarna kring att producera måltidslösningar som dom var i gamla tider. Genuina, äkta och med regional förankring kring våra årstider.

Sedan mer än 16 år tillbaks har jag strävat och producerat dessa produkter. Jag känner nu att tiden kommit ifatt mina ambitioner och värderingar. Marknaden har mognat, vilket skapar helt andra förutsättningar för denna typ av produkter.

Att förädla en råvara till en färdig produkt är inget nytt, men att förädla en råvara i en kombination av industri och hantverk med en slutprodukt som håller samma kvalitet som om du gjort det själv – det är unikt.

Det är en häftig känsla att kunna förena denna inspiration och erfarenhet från min uppväxt på gården med den naturliga maten utan kemiska tillsatser och konserveringsmedel. Den kombinationen är fundamentet som jag byggt mitt företag och mina produkter på.